help-and-support

Mai multe despre psihoterapie

Terapia – supranumită și psihoterapie sau consiliere psihologică – este acel proces prin care te întâlnești cu un psihoterapeut pentru a-ți rezolva comportamentele, credințele și trăirile afective problematice, dificultățile relaționale, și/sau somatizările (diverse reacții corporale/fizice de răspuns ale organismului la stimuli psihici).

A alege să începi psihoterapia poate fi un mare pas înainte către sănătate și o calitate a vieții mai bună indiferent de provocările cu care te confrunți. Prin psihoterapie poți schimba comportamente și obiceiuri autodistructive, poți rezolva sentimente și trăiri dureroase, îți poți îmbunătăți toate tipurile de relații și multe, multe altele.

Deși nu-ți poate spune nimeni cum va decurge procesul tau terapeutic, în toate școlile și modelele de psihoterapie îți vei stabili obiective pe care să le atingi, și vei dezvolta și pașii prin care să le obții. Indiferent că va fi vorba de psihoterapie individuală, de grup, sau familială relația cu psihoterapeutul tău va fi una confidențială atât în ceea ce privește cele discutate în cabinet dar și în ceea ce privește procesul terapeutic în sine.

Odată începută psihoterapia, la cabinetul meu – în Craiova – vom urmări progresul, direcția bună de mers dar și oportunitatea abordării terapeutice cu ajutorul unor scurte și simple instrumente de măsură.

Per ansamblu te poți aștepta ca terapeutul să fie cineva care te sprijină, te ascultă atent, modelează o experiență și o relație sănătoasă și pozitivă, oferă feedback-ul necesar și respectă jaloanele etice.

Te invit să citești mai multe despre psihoterapie în general și despre modul în care eu lucrez în câteva locuri de pe site, și poți, în același timp, să cercetezi și rubrica de întrebări frecvente din finalul articolului original.


*** Articolul original: GoodTherapy.org

*** Credit imagine: kari-joys.com